Skip to main content

1 Dan u opštini Kanjiži

Zengő virágok kertje
Cena \ osoba:
18€
Izdvajamo:

Szerbiában azaz Észak-Bácskában, a magyar határtól mindössze 15 kilóméterre található a csönd városa, 13 település községi székhelye  azaz Magyarkanizsa.  

Községünk gyógyhatású termálvize, a természeti javakra épülő gazdasága, egyre népszerűbb falusi turizmusa, a minden nyáron „kivirágzó” Tisza és vendégszerető, szorgalmas lakossága szeretettel várja Önt is.

Opis programa:

9:00 INDULÁS a magyarkanizsai Városháza elöl
                
9:20 ILONAFALVA  - „BARÁTOK KÚTJA“
Kalákában készült kútfűrdő „csodakút” megtekintése, és történelmének megismertetése.

10:30 VELEBIT  - LIKAI TÁJHÁZ  a „BRAĆA KRAVIĆ“ 
                                         
PÁLINKAFÖZDE  MEGTEKINTÉSE - pálinka kostoló vásárlási lehetőséggel

A Krávity fivérek hagyományos módon előállított, természetes gyümölcspálinka készítésével foglalkoznak. Pálinkafőzdéjük Velebiten található, nem messze Magyarkanizsától. Pálinkakészítésükkel a falut is népszerűvé tették, hiszen kihagyhatatlan megállópontnak számítanak Magyarkanizsa látogatói között.  A Krávity-pálinkafőzde igazi kóstoló központ, ahol a házigazdák mindig készen állnak az őseikről, a bátor és híres szaloniki önkéntesekről mesélni, akár énekelni is.
 
11:30 OROM - SZÉLMALOM MEGTEKINTÉSE

Környékünkön a 11 régi szélmalom közül egyedül épen maradt „Bajúsz” szélmalom a Nagy úton 1869-ben épült, melynek tulajdonosa Kovács (Lukács) István volt. 

A malom téglából készült, a vitorlát a szél irányába hatalmas fa gerendákkal fordították. A malom mellet a tulajdonos nádtetős tanyája helyezkedett el, amely a lakóhely mellett, mint raktár szolgált. Működése a hatvanas évekig tartott, utána az épület sorsára lett hagyva, és a mellé épült tanyát is lebontották. 

12.30 - 14.30       TÓTHFALU ebéd a DIÁKOTTHONBAN
   
Ebéd után: 
-   parkolás  a főbejáratnál (emlékparknál)
-   séta a szoborparkban
-   séta az ARBORÉTUMBAN
-  „MINI VAJDASÁG MAKETT“ megtekintése
-    séta  az sétáló utcában  közben az 
 OVÓDA és a „HAGYOMÁNYOK HÁZA“ megtekintése.

HAGYOMÁNYOK HÁZÁBAN  üditő, kávé  és lankadt pite kinálása

Ezen a tiszta és rendezett településen az egyik legjelentősebb látnivaló a templom és az egyház épülete. A Tóthfaluban található kollégium - melyben a turistákat is szívesen elszállásolják - kiválóan alkalmas konferenciák, szemináriumok, és egyéb találkozók megtartására. A tóthfalusi iskola épületében pedig nem csak az általános iskola, hanem sport gimnázium is működik, mely a zentai tehetséggondozó középiskola egyik tagozata.
A település egyik fő látnivalója a tájház, amelyben a látogatók a helyi népi élet, a földművelés és állattartás régi eszközeit, és a jellegzetes bácskai ház külső és belső berendezési tárgyait csodálhatják meg.

14:45 LÁTOGATÁS A ZENGŐ VIRÁGOK VÖLGYÉBE OROMHEGYESRE

Randovics Lejla több mint egyhektáros kertjében a legkülönfélébb virágok, cserjék, gyógynövények, gyümölcsfák találhatóak meg. A kert 2015-ben elnyerte a Szerbia legszebb kertje címet.  

17:00 INDULÁS VISSZA  MAGYARKANIZSÁRA
                        
17:30 ÉRKEZÉS az Önkormányzat parkolójába

 

Uključeno u cenu:
  • Szállitási költséget
  • Utaskisérő költségét 
  • Pálinka kóstolót, kávé üdítő és lankadt pite fogyasztását, 
  • Belépők költségeit
Nije uključeno u cenu:
  • Ebéd a Diákotthonban (4,5 euro)
  • Utasbiztosítást 
     
Termini:
Oznaka programa: