Skip to main content

Obilazak grada Senta

Zenta
Cena \ osoba:
20€
Opis programa:

Az utóbbi években Zenta főleg a Zentai-csata köré építi a város hírnevét. Túránkat is ezzel a témával kezdjük és meggyőződhetünk, hogy milyen fontos esemény is volt az 1697-es csata. A tematikus emlékkilátóból gyönyörű kilátás nyílik Zentára és környékére. A túra folytatásában megismerkedhetünk a főtér fontosabb épületeivel és a múzeumban többet megtudhatunk a város történelméről, majd megtekintjük a zentai tűzoltóság épületét, ami egy nagyon szép, szecessziós motívumokkal díszített épület. Túránkat a Tisza-parton zárjuk, ezután pedig lehetőség van megnézni az új Lisieuxi Kis Szent Teréz emléktemplomot vagy a program folytatásaként fakultatív programjainkból válogatni:

  • Kézműves csokiműhely látogatás és kóstoló 6 EUR / fő
  • Hajókirándulás a Tiszán 8 EUR / fő
  • Közép-Európa legnagyobb sólyomtelepének meglátogatása – lekérésre
  • Régi Mesterségek Házának meglátogatása 3 EUR / fő

Program

Zentai csata és városháza

Az ismerkedést Zentával a városházánál kezdjük és a Zentai-csata emlékkilátónál. Ha szép az idő akkor ellátni addig a helyig ahol a török csapatokkal megütközött a bátor magyar sereg.

Főtér

Ez után megtekintjük a főtér főbb nevezetességeit, mint például a gimnázium épületét, melynek terve 1906-ban a londoni világkiállításon aranyérmet nyert.

Szecesszió Zentán

A városházán kívül több szecessziós épülettel is büszkélkedik zenta. Ezek közül külön megcsodáljuk a szecessziós tűzoltóság épületét és ismerkedünk a történelmével is.

Tisza parti érdekességek

A Tisza-parton megnézzük a révész szobrát és a Zentai-csata emlékművet, valamint egy folyó menti séta közben elbeszélgetünk a környék múltjáról, jelenéről, és a helyi szokásokról.

Választható program

A program végén igény szerint meglátogatható a Lisieuxi Kis Szent Teréz emléktemplom is. További fakultatív programajánlónk:

  • Kézműves csokiműhely látogatás és kóstoló 6 EUR / fő
  • Hajókirándulás a Tiszán 8 EUR / fő
  • Közép-Európa legnagyobb sólyomtelepének meglátogatása – előzetes kérésre
  • Régi Mesterségek Házának meglátogatása 3 EUR / fő

8 fő felett kérje csoportos árainkat!

Szervező: https://www.szerbiamagyarul.com

Oznaka programa: