Ugrás a tartalomra

Szecessziós túra Szabadkán

df
Ár / fő:
20€
Leírás:

Ha a magyar szecesszióról beszélünk, akkor Szabadka egy kihagyhatatlan úticél, hiszen az egyedi stílusra jellemző híres épületek ékesítik a várost. Egyesek szerint a Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett szabadkai városháza az egykori Magyarország legszebb épülete volt. Stílusa a szecessziós építészet magyar népi motívumokban gazdag változatát képviseli. A szabadkai zsinagóga a világ harmadik legnagyobb zsinagógája, melynek belsejében egy őszinte csodálat keríti hatalmába az embert. Ennek az épületnek köszönhetően Szabadka az európai építészet élvonalába került, nem csak szépségével, hanem szerkezeti megoldásaival is. Ezen kívül megismerheted a Raichle-palota érdekes történetét is és számos más érdekességet is a túra során.

Figyelem!  A szabadkai városháza belsejét csak 12 órakor lehet látogatni, a házirend szerint.

Szervező: https://www.szerbiamagyarul.com/

Az ár tartalmazza:

1    Szabadkai Városháza
Választható A belépő ára 1,5 EUR a díszterembe és 1,5 EUR a toronyba. Mindenképpen ajánljuk a belső látogatást is, hiszen a díszterem gyönyörű, a toronyból pedig szép kilátás nyílik a városra.
2    Zsinagóga
A világ 3. legnagyobb zsinagógáját kivülről és belülről is megnézzük, a belépő 2 EUR.
3    Korzó
A szabadkai sétálóutcán felfedezzük a szecessziós elemeket, motívumokat, melyek az épületeket díszítik.
4    Raichle-palota
A gyönyörű és egyedi épületnek érdekes története van, melyet túravezetőnk ismertet a látogatókkal. Az épületet csak kívülről nézzük meg, belül jelenleg a Modern Művészeti Galéria üzemel.

Program megjelölése: