Ugrás a tartalomra

Topolyai városnézés

df
Ár / fő:
20€
Leírás:

Topolya főleg az átutazó vendégeknek érdekes, egy kellemes fél nap eltölthető itt, a nyári szezonban pedig akár egy nap is. Érdemes megtekinteni Szerbia legmagasabb és egyik legimpozánsabb katolikus templomát, a Sarlós Boldogasszony templomot, és a Kray-kastélyt, ami ma Topolya Község Múzeumának ad otthont. Érdekes lehet még a tájház és a kovács-bognár műhely is, melyek a régi időkről mesélnek ezen a területen. A városi séta után több lehetőség is van: lehet helyi borászatot látogatni, nyáron strandolni a Topolyai-tó partján, ahol egy szélmalom is áll, de csak kivülről látogatható, vagy meglátogatni a Zobnatica lovasbirtokot, ahol a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát is szervezik. Zobnaticán áll az egykori Törley kastély. Aki a kastélyok szerelmese, az Topolya környékén ez mellett még több kastélyt is bejárhat.

Szervező: https://www.szerbiamagyarul.com/

Az ár tartalmazza:

1    Kray kastély
A topolyai városi sétát a Sarlós Boldogasszony templom mellett, a Kray-kastélyban kezdjük. Itt több dolgot is megtudhatunk a város történelméről.
2    Sarlós Boldogasszony templom
A kastélyból a templomba látogatunk.
3    Séta a tájházig
Topolya főutcáján sétálva jutunk el a tájházig és a kovács-bognár műhelyig.
4    Választható érdekességek
A program folytatásában igény szerint borkóstolót szervezhetünk, Zobnaticára látogathatunk vagy akár strandolhatunk is a Topolyai-tó partján.

Program megjelölése: